New York'ta düzenlenen 78. BM Genel Kurulu'nda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli önemli konulara dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasından öne çıkan satır başları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye yönelik PKK/YPG konusunda bir uyarıda bulunarak, "Bölgede her başları sıkıştığında DEAŞ bahanesine sarılanların oyunları artık ifşa olmuştur." dedi.

Erdoğan, dünyanın karşı karşıya olduğu küresel sorunları vurgulayarak, çatışma, savaş, insani kriz, siyasi çekişme ve sosyal gerilimlerin pek çok yerde yaşandığını belirtti.

Küresel ekonomik sorunların arttığını ifade eden Erdoğan, Avrupa'nın doğusunda yaşanan savaşın ekonomiden güvenliğe, enerjiden gıda güvenliğine kadar ciddi sorunlara yol açtığını dile getirdi.

Terörizmin uluslararası güvenliği tehdit ettiğine dikkat çeken Erdoğan, terör örgütlerinin teknolojik gelişmelerden ve kötüleşen sosyo-ekonomik koşullardan faydalanarak geniş coğrafyalara yayıldığını söyledi.

Yabancı karşıtlığı, ırkçılık ve İslam düşmanlığının arttığını belirten Erdoğan, bu sorunların endişe verici boyutlara ulaştığını ifade etti.

 Türkiye'nin yaşadığı doğal afetlere ve Libya'daki felakete değinen Erdoğan, uluslararası toplumun yardım çağrısına verdiği destekten bahsederek, dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Erdoğan, Güvenlik Konseyi'nin dünya güvenliği konusundaki rolünü sorgulayarak, "Dünya 5'ten büyüktür." dedi ve reform çağrısında bulundu.

İslam düşmanlığına karşı çıkarak, bu tür saldırıları kabul etmeyen dostları mücadeleye davet etti.