Bakan Tekin, ilk kez en çok ihtiyaç duyulan branşı açıkladı! Bakan Tekin, ilk kez en çok ihtiyaç duyulan branşı açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında, Hamas ve İsrail arasında yaşanan çatışmayı durdurmak için taraflara çağrı yaptı. 

"Egemen bir Filistin devleti kurulmadan, bölgeye huzur gelmeyeceğine inanıyoruz." dedi. Erdoğan, bölgede barışın koşulunu anlattı. Taraflara itidal çağrısını yeniledi.

"Gazzenin orantısız hava ve kara saldırılarıyla yerle yeksan edilmesi ve sivil ölümleri asla kabul edilemez bir durumdur. İsrail şehirlerine yönelik eylemlerde benzer manzaralar ortaya çıkmışsa, bunlarıda kesinlikle tasvip etmiyoruz. Adil bir barışın kaybedeni olmaz. Bir şiddet sarmalına girilmesi ilave acıdan başka bir şey getirmez" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dört saate yakın süren kabine toplantısının ardından konuştu. Arabulucuk önerisinde bulundu.

"Tarafların talep etmesi halinde esir takası dahil her türlü arabuluculuğa hazır olduğumuzu belirtmek isterim." dedi. Filistin Başkanı sayın Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı sayın Herzog ile son derece verimli birer telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Her iki lidere de sivil ölümlerinden duyduğumuz derin üzüntüyü ifade ettim. Çatışmaların sonlandırılması ve sukünetin bir an önce sağlanması için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu dile getirdim. "