Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Türkiye'nin tarihsel mirasına vurgu yaparak, "Artık reddi miras yapan bir Türkiye yok" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Türkiye'nin geçmişinden güç alan, uluslararası alanda daha etkin bir ülke konumuna geldiğini söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaklaşık 2 saat 15 dakika süren Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan Erdoğan, açıklamalarına Srebrenitsa Soykırımı'nda hayatını kaybedenleri anarak başladı. Türkiye'nin benzer acıların tekrar yaşanmaması için sorumluluk almaya devam edeceğini belirten Erdoğan, Bosna Hersek'in barış ve istikrarı için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.
"Ankara artık bir dünya şehri"
Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'ne değinen Erdoğan, zirvenin başarılı şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. Zirveye 31 devlet ve hükümet başkanının katıldığını belirten Erdoğan, binlerce diplomat ve davetlinin Ankara'da ağırlandığını ifade etti.
Ankara'nın uluslararası organizasyonlarla küresel bir şehir kimliği kazandığını söyleyen Erdoğan, "Ankara'nın artık bir dünya şehri olduğu bu vesileyle tescil edilmiştir" dedi.
"Türkiye'nin başarısı 86 milyonun tamamının başarısıdır"
Türkiye'nin başarılarının siyasi tartışmaların dışında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, milli meselelerde birlik çağrısı yaptı.
Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti hepimizin ortak devletidir. Hangi partiden olursak olalım hepimiz bu vatanın değeriyiz. Türkiye'nin başarısı 86 milyonun tamamının başarısıdır" ifadelerini kullandı.
"Reddimiras yapan bir Türkiye yok"
NATO Zirvesi kapsamında kullanılan tarihi ve kültürel unsurlara yönelik eleştirilere değinen Erdoğan, Türkiye'nin geçmişiyle bağlarını koruduğunu söyledi.
Erdoğan, "Mehter Marşı'ndan, yeniçeriden rahatsız olanlara şunu hatırlatıyorum. Artık reddi miras yapan bir Türkiye yok. Türkiye Cumhuriyeti, mazisi şanla dolu binlerce devletler silsilesinin son halkasıdır" diye konuştu.
Ekonomiye yönelik yeni destekler
Erdoğan, üretim ve sanayi alanında yeni destek adımları atıldığını da açıkladı.
Üretimin yavaşlamaması için çalışmalar yürütüldüğünü belirten Erdoğan, kurumlar vergisi oranının yüzde 12,5'e indirildiğini, istihdam koruma programı kapsamında çalışan başına aylık 3 bin 500 lira destek sağlandığını söyledi.
Yatırım taahhütlü avans kredi programının bütçesinin 750 milyar liraya çıkarıldığını açıklayan Erdoğan, imalat sanayisine yönelik 250 milyar liralık yeni kredi paketiyle birlikte toplam 1 trilyon liralık uygun koşullu kredi imkanının sunulacağını kaydetti.





