Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, bugün 2,798 konutun teslim edileceğini duyurarak bu sürecin Adıyaman'a olan katkısını vurguladı. Toplamda 45,325 hak sahibinin belirlendiğini açıklayan Erdoğan, ayrıca halen inşası devam eden 32,000 konutun da yıl sonuna kadar tamamlanarak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Deprem sonrası kente ulaştırılan 91,000'den fazla çadır ve 35,000 konteyner ile 118,000 vatandaşa barınma hizmeti sağlandığını belirtti. Ayrıca, depremzedelere toplamda 1.2 milyar TL'ye yakın kaynak kullanılarak 27,609 haneye kira yardımı yapıldığını ifade etti.

Erdoğan, savunma sanayisi şirketlerinin ve TUSAŞ'ın iş birliğiyle kentte kablo konektör ve kablaj tesisi kurulacağını açıkladı. Ayrıca, Adıyaman'ın deprem sonrası sigortalı sayısını en hızlı telafi eden şehirlerden biri olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki haftalarda başvuruları başlayacak fon çalışmasının önceliğinin deprem bölgesindeki kadınlar ve gençler olacağını belirtti. Türkiye'nin, dünyada 14 milyon insanı etkileyen büyük felaketlere bu kadar kısa sürede müdahale edebilen ender ülkelerden biri olduğunu ve diğer gelişmiş ülkelerin bile benzer durumlarda çaresiz kaldığını ifade ederek, bu sürecin önemini vurguladı.