Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay'da düzenlenen 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl sonunda yapılacak sınavla hakim ve savcı yardımcılıklarına alım yapılacağını duyurdu.

Cevdet Yılmaz: Yastık Altındaki Altınlar Ekonomiye Kazandırılacak Cevdet Yılmaz: Yastık Altındaki Altınlar Ekonomiye Kazandırılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni'ndeki konuşmasından önemli satır başlıkları:

"Hakim ve savcı yardımcılığı müessesesiyle adalet teşkilatımızın insan kaynağının çok daha vasaflı yetişmesini hedefliyoruz. Bu önemli yeniliği, inşallah 2023 yılı sonunda yapmayı planladığımız sınavla hayata geçiriyoruz. Usta-çırak ilişkisi esasına dayanan hakim ve savcı yardımcılığı müessesinin hukuk camiamıza önemli katkısı olacağı kanaatindeyim."

"Adalet ise mahkeme salonlarında tecelli eder."

"Adalet ise mahkeme salonlarında tecelli eder. Sokağa, televizyon ekranlarına ve sosyal medya mecralarına taşınan adalet, hukuka olan güveni zedeler ve zamanla yok eder. Eline mikrofonu veya klavyeyi alan birilerinin, mahkeme kararlarını kendi arzuları ve ideolojik aidiyetlerine göre eğip bükerek yorumlaması, hatta daha da ileri giderek hüküm vermesi doğru değildir. Bu tür şımarık hezeyanlar, hem adalet sistemine, hem de sistemin fedakar mensuplarına karşı yapılmış büyük bir haksızlıktır, saygısızlıktır. Günümüzde sayıları giderek artan "sosyal medya mahkemelerini" toplumumuzun birliği, dirliği, huzuru ve iç barışı açısından büyük bir tehdit ve tehlike kaynağı olarak görüyoruz. "

"İhtiyaç duyulan reformları yapacağız."

"Önümüzdeki dönemde, ilk derece mahkemeleri, bölge adliye mahkemeleri ve Yargıtay da dahil olmak üzere, yargı kurumlarının çalışma usullerinde ihtiyaç duyulan reformları yapacağız."