Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, yerel seçim hazırlıklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Adana ve İzmir büyükşehirlerin milletvekilleri, teşkilat ve belediye başkanları ile toplantımızı yaptık. Onların temayüllerini aldık. Pazar günü 3 bölgenin de temayüllerini alacağız. Aralık ayının sonuna doğru birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Bu arada bazı illerin adaylarını açıklayabiliriz. Gelen temayüllere göre bu çalışmaları değerlendirip gecikmeden bir an önce açıklamayı hedefliyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kumpas mesajı: Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kumpas mesajı: Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz!

"Dün akşam Sayın Biden ile etraflıca görüşmemiz oldu. Görüşmenin ana başlıklarından biri F-16'lar idi. F-16 ile ilgili gelişmeler konusunda Biden, olumlu bir bakış açısına sahip olduğunu belirtti. Gazze konusunu Biden ile etraflıca ele aldık. İsrail artık bir yalnızlığa doğru gidiyor."