Irak ziyaretinden dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamalarda fahiş fiyat artışlarıyla mücadelenin devam edeceğini belirtti. Erdoğan, "Fahiş fiyat uygulayanlar ağır bedeller ödeyecek" diyerek yeni ve daha etkili önlemlerin sinyalini verdi. Özellikle ambalaj üzerine fiyat yazılması önerisi gündemde yer alıyor.

Ambalaj üzerine fiyat yazılması önerisi

Ticaret Bakanlığı, ürünlerin ambalajları üzerine yazılacak 'tavsiye edilen fiyat' uygulamasını hayata geçirmek için harekete geçti. Bu uygulama, üreticilerin belirleyeceği tavsiye edilen fiyatların ambalajlara yazılmasını ve bu fiyatların sabit kalmasını öngörüyor. Böylece, günlük fiyat değişikliklerinin önüne geçilecek.

Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız… Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız…

Yasal düzenleme

Yeni düzenlemenin detayları, sektör temsilcilerinin görüşleri alınarak şekillendirilecek. Ticaret Bakanlığı, yasal düzenleme gerekliliği üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. TÜRKONFED Hukuk Komisyonu Üyesi Dr. Mücahit Saraçlı, yapılan düzenlemeye dair, "Üretici, tavsiye edilen fiyatı belirlerken, satıcının kar marjını da gözeterek fiyat öneriyor. Bu fiyattan alım yapan satıcı da bu fiyatla satış yapmayı kabul ediyor," şeklinde açıklama yaptı.

Sektör temsilcilerinden destek

TÜRKONFED Başkan Vekili Av. İbrahim Güllü, yeni uygulamanın piyasada fiyat istikrarı sağlayacağını ve fahiş fiyat uygulayanları tespit etmekte kolaylık sağlayacağını belirtti. Güllü, "Ambalajlı gıda maddeleri ve temel tüketim mallarının üzerine yazılacak tavsiye edilen satış fiyatları, fiyat artışlarını kontrol altına alacak" dedi.