Mali yılda çift geliri olan vatandaşlar için dikkat çeken bir uyarı geldi. İkinci işverenden elde edilen gelirin yıllık toplamının 150 bin lirayı aşması durumunda beyanname verilmesi gerekiyor. Ayrıca, tek işverenden elde edilen gelirin 1.9 milyon lirayı geçmesi halinde de vergi ödenmesi gerekiyor.

Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu

2023 yılında tek işverenden elde edilen gelirin 1 milyon 900 bin TL'yi geçen vatandaşlar, ücret geliri beyannamesi vermek zorunda. Emekli olup tazminat alan vatandaşlar ise çalışmaya devam ettikleri için ek gelir elde etmiş sayılıyorlar.

İkinci işverenden gelir elde edenlerin yıllık toplam gelirleri 150.000 TL'yi aşarsa yine beyanname vermeleri gerekiyor. Ayrıca, geliri 1 milyon 900 binden fazla olan sporcular da Maliye'nin takibinde olacak. Beyan vermemeleri halinde vergi cezasıyla karşı karşıya kalacaklar.

Ücret gelirlerinin beyan edilmesi için son gün bugün. Kimlerin nasıl ücret beyanı yapacağına ilişkin ayrıntılar ise şöyle:

Ücret Gelirlerini Beyan Etmek Zorunda Olanlar:

  • Tek işverenden kesinti yoluyla vergilendirilmiş geliri 1.900.000 TL'yi aşanlar.
  • Birden fazla işverenden kesinti yoluyla vergilendirilmiş geliri olanlar ve birden sonraki işverenden aldıkları toplam geliri 150.000 TL'yi aşanlar.
  • Birinci işverenden aldıkları gelir dahil olmak üzere toplam gelirleri 1.900.000 TL'yi aşanlar.
  • Sporcu gelirleri toplamı 1.900.000 TL'yi aşanlar.
  • Vergi kesintisine tabi tutulmamış geliri asgari ücretin matrahını aşanlar.

Emekli maaşı alanlar ücretlerini beyan etmek zorunda değiller. Birden fazla işverenden gelir elde edenler ise toplam gelirleri 150.000 TL'yi aşarsa beyanname vermek zorundalar. Beyan ve ödeme süreci ise Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte gerçekleşecek.