Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024'te gerçekleşecek yerel seçimlere yönelik aday belirleme sürecini aktif bir şekilde yürütüyor. Bu kapsamda bugüne kadar, toplamda 351 seçim çevresinden 7 büyükşehir, 12 il, 77 büyükşehir belediyesine bağlı ilçe, 147 ilçe belediyesi ve 108 belde belediye başkan adayını kamuoyuyla paylaştı.

KPSS şartsız, yüksek maaşlı memur alımı yapılacak! KPSS şartsız, yüksek maaşlı memur alımı yapılacak!

Parti Meclisi'nin perşembe günü düzenlenecek toplantısında ise tahmini olarak 150 civarında adayın daha belirlenmesi planlanıyor. CHP, aday seçiminde parti tüzüğü gereği Parti Meclisi onayını esas alıyor.

Özellikle Ankara, İstanbul ve diğer önemli illerde adaylarını açıklamış olan CHP, şu ana kadar İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş, Balıkesir'de Ahmet Akın, Bursa'da Mustafa Bozbey, Konya'da İsmail Sonkaya, Manisa'da Ferdi Zeyrek ve Samsun'da Cevat Öncü gibi isimleri destanıyor.

Ancak, dikkat çeken bir detay olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının perşembe günü yapılacak Parti Meclisi toplantısında açıklanmayacağı belirtiliyor. İzmir için Genel Başkan Özgür Özel'in oluşturduğu heyetin çalışmalarının tamamlandığı ve kamuoyu yoklamalarının gerçekleştirildiği ifade ediliyor.