Seçimlere az bir süre kala Altılı Masa'nın adayını henüz kamuoyu ile paylaşmaması kulislerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayının sık sık zikredilmesine sebep olurken, sözkonusu adaylığa masadaki bazı üyelerin sıcak bakmadığı da belirtiliyor. 

Malatya gezisinde basın toplantısı düzenleyen CHP'li Ağbaba, Altılı Masa adayına masanın karar vereceğini, CHP'nin adayının ise Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu şu sözlerle açıkladı:

"Altılı masanın adayına, altılı masa karar verecek ama bize sorarsanız CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu. Tekrar söylüyoruz, altılı masanın gösterdiği aday, bizim adayımız olacak. Bizim adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, takdir altılı masanın. Önümüzdeki hafta bir toplantı yapılacak, sonra geniş kapsamlı bir toplantı yapılacak, sonrasında adayımız açıklanacak. Açıklanacak aday, Millet İttifakı'nın adayı olacak. Aday tarifi yapıyoruz; herkesle konuşabilen, geçmişte kirli, karanlık işleri olmayan, bürokrasi, devlet deneyimi olan birisi olsun istiyoruz. İçimizden geçen umarım Kemal Kılıçdaroğlu olur."