CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan uzman çavuşların sorunlarını çözmek amacıyla bir kanun teklifi hazırladığını açıkladı. Sarıgül, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlerin acısıyla birlikte uzman çavuşların kadroya geçmesi talebinin siyasi değil, vicdani bir talep olduğunu vurguladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde uzman çavuşların 1954 yılından beri sözleşmeli olarak görev yaptıklarını belirten Sarıgül, "Sözleşmeli vatan savunması olmaz, uzman çavuşlarımızın kadroya geçmesi şart. Vatan ve bayrak için bekleyenler, yurdumuzu yaşatmak için can veren bu kahramanlar yıllardır TBMM'den bu haberi beklemekteler. Kimsenin hakkını istemiyorlar, başka bir statüye geçmek istemiyorlar, mesleki güvence içinde olmak istiyorlar." şeklinde konuştu.

Sarıgül, uzman çavuşların sorunlarını çözmek adına hazırladığı kanun teklifi için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AK Parti Grup başkanvekilleriyle görüşerek destek isteyeceğini ifade etti. "Uzman çavuşların kadroya geçmesi talebimiz siyasi bir talep değil, kesinlikle vicdani bir taleptir. Bugünlerde Meclis'in ortak kararıyla bu yasanın çıkacağına inanıyorum." dedi.

Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

Basın toplantısında Sarıgül'e, Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareketle gündeme gelen Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel ile ilgili de sorular yöneltilmişti. Sarıgül, "Sporcunun duyarlı olması lazım. Sahada bir siyasi simge kullanılmasını doğru bulmam ama ihraç edilmesini de doğru bulmam. Sahada siyasete karıştırılmasını ve alet edilmesini doğru bulmam." şeklinde görüş belirtti.

Son olarak, Sarıgül'ün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı iddialarına ilişkin ise "Siyasetin giriş kapısı var, çıkış kapısı yok. Siyasette yarın, öbür gün ne olacağı belli olmaz. Siyasetin sermayesi hakkın gücünü, halkın gücüyle buluşturmak. Vatandaşın sevgisi sizi nereye taşıyor, onu bilemezsiniz." açıklaması dikkat çekti.