Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu

CHP'li Murat Emir, sivil hekimlerin savaş cerrahisi konusundaki uzmanlık seviyelerinin askeri hekimler kadar kapsamlı olamayacağına dikkat değindi. 2016'daki darbe girişiminden sonra 26 ildeki 32 askeri hastanenin kapatılması ve Sağlık Bakanlığı'na devredilmesiyle birlikte, tabip subayların bir kısmı sivil hastanelere yönlendirilmiş ve tabip subay yetiştirilme uygulamasına son verildiğini söyledi.

Bu değişiklikler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sağlık hizmetleri örgütlenmesinde önemli bir boşluğa neden olmuş, bu açığı kapatmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından sivil doktorlar görevlendirilmiştir.

Murat Emir, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'e yöneltilmek üzere sunduğu soru önergesinde, askeri hastanelerin kapatılması ve sivil doktorların geçici olarak görevlendirilmesinin nedenlerini sorulması gerektiğini ifade etti. Emir'e göre, bu uygulamaların operasyonlarda yaralanan askerlere sağlıklı müdahale yapılmasını olumsuz etkilediği ve savaş cerrahisinin gerektirdiği özel bilgi ve becerilere sahip olmayan sivil hekimlerin bu alanda yeterli hizmet sunamayacağını ifade etti.