CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa çağrılarına karşılık pek çok kez tepki gösteren ve "Adalet ve Değişim" yürüyüşü düzenleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Merkezi tarafından parti üyeliğinden atılacağını belirterek, 19 Temmuz'da istifa edeceğini açıkladı.

Özcan, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi önünde sona eren "Adalet ve Değişim" yürüyüşü sırasında yaptığı konuşmada, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısında bulunmuş ve koltuk fırlatmıştı. Bu olayın ardından CHP Genel Merkezi'nin talimatıyla parti üyeliğinden çıkarılacağını belirten Özcan, bu durumu engellemek için 19 Temmuz'da partiden istifa edeceğini ifade etti.

Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava' Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava'

Özcan, gazeteci Fatih Altaylı'ya yaptığı açıklamada, mücadelesinin haklı olduğunu ancak yöntemini abartarak bir noktada haksızlık gibi algılandığını kabul etti. Bunun nedenini ise abartmadığında kimse tarafından dinlenilmemesi olarak açıkladı. Özcan, "Bilhassa biraz yüksek tondan gittim ki, toplum burada bir mesele olduğunu görsün istedim" şeklinde konuştu.

Parti içinde destekçilerinin olduğunu belirten Özcan, pek çok parti yöneticisi, il başkanı ve belediye başkanının kendisinin haklı olduğunu söylediğini ancak açıkça bunu ifade etmekten çekindiklerini dile getirdi.

Son olarak, Genel Başkan talimat vermiş. ‘Bunu en geç ayın 20’sinden önce partiden atın’ demiş. Ben de bu zevki onlara tattırmamak için ayın 19’nda partimden istifa edeceğim." dedi.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi