AK Parti seçmeni, yerel seçimde hangi partiye oy verdi? Sonuçlar ortaya çıktı AK Parti seçmeni, yerel seçimde hangi partiye oy verdi? Sonuçlar ortaya çıktı

Afyonkarihisar'dan yaptığı çağrı ile tüm dikkatleri üzerine çeken Akşener, CHP'yi topa tutarak Türk siyasetine yeni bir soluk getirdi.

26 Ağustos'ta yaptığı konuşmada CHP liderinin koltuk sevdalısı olduğunu söyleyen Akşener'in Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimler için tüm siyasi partilere yaptığı 'ittifaksız seçim' çağrısı geniş yankı uyandırdı.

Tüm partilere "Gelin tüm siyasi partiler her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim" çağrısında bulunan İYİ Parti liderine CHP'den çok konuşulacak sözler yükseldi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Meral Akşener’in Millet İttifakı’na yönelik eleştirileri üzerinden şu açıklamada bulundu.

2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerden muhalefet olarak elde ettikleri kazanımları hatırlatan Başarır, kazanılmış belediyelerin korunması gerektiğini söyledi:

"Çok zor kazandığımız bu yerler 2024’te yine kazanılacaktır. O yüzden gerek Meral Hanım gerek diğer partiler, bu ülkenin çok önemli sıkıntıları olduğunu söylüyoruz. 2023’te yaşanan tiyatro sonucu insanlar kandırıldı ve herkesin hali ortada. Bari belediyelerimizi, halkın belediyelerini ve halka hizmet eden belediyeleri koruyalım ve daha fazla oyla koruyalım, kazanalım. Bu sebeple de bu konuda herkesin hassasiyet göstereceğini düşünüyoruz. Daha seçimlere 7 ay var, görüşmeler olacak ve sürecek. Biz belediye başkanlarımızdan biz memnununuz, halk memnun."