CHP'de geçtiğimiz günlerde dövizlerden kule yapıldığına dair görüntülerin ortaya çıkmasıyla birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. İfadeye çağrılan CHP'li isimlerden Özgür Nas ve Can Poyraz'ın ifadeleri ortaya çıktı. Ayrıca, paraları CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına getiren kişinin Fatih Keleş olduğu tespit edildi.

Özgür Nas ve Can Poyraz, İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdiler. İfadelerinde, paraların nereden geldiği ve neden elden alındığı sorularına yönelik partinin açıklamaları doğrultusunda bilgi verdiklerini belirttiler. Özgür Nas, görüntülerin avukat ofisinde çekildiğini ve söz konusu paranın Sarıyer'deki il Başkanlığı binasının satın alımında kullanıldığını ifade etti.

Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

Fatih Keleş ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade vermek üzere adliyeye geldi. Paraları CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına getiren ismin Fatih Keleş olduğu ve olayın avukat Gökhan Taşkapan'ın ofisinde gerçekleştiği ortaya çıktı. Fatih Keleş'e paraların kaynağı ve amaçlarıyla ilgili sorular yöneltilmesi bekleniyor.

Bu olayla ilgili önemli bir ayrıntı da Fatih Keleş'in İBB Spor Kulübü Başkanı olduğu ve İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden beri yanından ayrılmadığıdır. Keleş'in sorgusunda paraların kaynağı ve getiriliş amacıyla ilgili detaylı bilgilerin ortaya çıkması bekleniyor.