Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Kurultay'ında Genel Başkan Özgür Özel'in 'ön seçim' sözü, bazı bölgelerde gerçekleşmemesi nedeniyle parti içinde krize yol açtı. Parti içerisindeki rahatsızlık, İzmir, Çankaya, Kadıköy gibi yerlerde üyelerin önüne sandık konulmamasıyla ortaya çıktı. Özellikle milletvekillerinden gelen tepkilerde, kendi illerinde aday belirlenirken kendilerine danışılmadığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kumpas mesajı: Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kumpas mesajı: Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay sürecinde yaptığı konuşmalarda ön seçim vaadinde bulunmuştu. Ancak kurultayın ardından yapılmayan ön seçimler, partinin bazı üyeleri arasında eleştirilere neden oldu. Özel, genel başkan seçildikten sonra sürecin uygun olmadığını belirterek, "Başta sayın genel başkanımın müjdelediği her şey, sizlere gönderdiğim yüzyılın değişimi diye özetlediğimiz tutum belgesinin 51-52-53. sayfalarında var. Burada ne öneriyorsak tüzüğümüze yazacağız. Hepinize ekranlar önünde namus ve şeref sözü. Bundan sonra karar, güç, yetki örgütündür. Ön seçimin teminatı bir genel başkan olacağım" demişti.

Ancak yapılmayan ön seçimler, özellikle İzmir, Çankaya, Kadıköy gibi bölgelerde rahatsızlığa neden oldu. Milletvekilleri, kendi illerinde aday belirlenirken dışlandıklarını iddia ederken, "Bu bölgelerde örgüt denetimindeki ön seçim yapılabilirdi. Buralarda ön seçim olmayacaksa nerede olacak?" şeklinde sorular yöneltiyor. Parti yönetimi ise ön seçimle ilgili eleştirilere, Giresun, Zonguldak gibi illerde örgüt denetiminde önseçim yapıldığı ve seçim sonucu çıkan adayın doğrudan ilan edildiği örneklerle karşılık veriyor. Ayrıca, seçim sürecinin kısıtlı olduğunu ve her örgütün fikrinin alındığını öne sürüyor.