CHP içerisindeki değişim tartışmaları ve çekişmeler devam ediyor. Son günlerde yaşanan bu değişim kavgasının bir parçası olarak il başkanları arasında da bir kriz ortaya çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu, partideki koltuğunu bırakmak istememesi nedeniyle il başkanlarıyla karşı karşıya geldi. Genel Merkez, il başkanlarından "Genel Başkan'ın yanındayız" şeklinde bir deklarasyon imzalamalarını istedi, ancak Kılıçdaroğlu bu talebe bazı il başkanlarının tepkisiyle karşılaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki CHP'nin 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı dezavantajlı bir duruma düşmesi, parti içerisindeki tartışmaları ve Kılıçdaroğlu'nun liderlik koltuğunun sallanmasına neden oldu.

Bu süreçte Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkiler artarken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "değişim" çağrısıyla Kılıçdaroğlu'nun liderliğine göz diktiği iddia edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Buradayım. Mücadeleye devam edeceğim" şeklindeki çıkışıyla liderlik koltuğundan ayrılmayacağını belirtirken, bugün ise partisine oy verenleri şaşırtan bir çıkış yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilen grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, "Hiçbir Cumhuriyet Halk Partilinin umutsuzluğa kapılma hakkı da yoktur yetkisi de yoktur. Hiçbirimiz umutsuzluğa kapılmayacağız. En zor koşullardaki ülkeyi aydınlığa çıkartmak bizim görevimizdir. Tarihin bize yüklediği bir görevdir. Açık ve net söylüyorum, değil altılı masa Türkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse on altılı masa kuracağım. Yeter ki Türkiye'yi aydınlığa çıkartalım." şeklinde konuştu.

Emekli destek paketi detaylarında neler var? Emekli destek paketi detaylarında neler var?

Bu iç çekişmeler devam ederken, CHP il başkanları arasında da bir kriz yaşandığı belirtiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun 81 il başkanı ile bir araya geldiği görüşme sırasında, 24 il başkanının istifa ettiği iddiaları ortaya atıldı. Bu krizin, il başkanlarına imza dayatmasıyla yaşandığı ifade edildi.