CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Liderler Zirvesi'ne katıldı. Zirve kapsamında, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Başkanı Iratxe Garcia Perez ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Özel, görüşmeye ilişkin resmi Twitter hesabından bir paylaşım yaparak vize sorununu ele aldıklarını belirtti. Özel, şu ifadeleri kullandı:

Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Ayar: Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Ayar: Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim

"Bükreş'teki temaslarımız sırasında, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Başkanı Iratxe Garcia Perez ile yaptığımız görüşmede vize sorununu masaya yatırdık. Avrupa'ya seyahat edecek vatandaşlarımızın Schengen vizesi için aylarca randevu beklediğini, öğrencilerimiz, iş insanlarımız ve şoförlerimiz başta olmak üzere birçok vatandaşımızın yaşadığı mağduriyeti aktardık.

Avrupa'nın bu soruna acil çözüm getirmesi gerektiğini vurguladık. Sayın Garcia Perez, bu konuyu derhal ele alacağını ve bizi bilgilendireceğini ifade etti."