İstanbul Valiliği’nin Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Kağıthane, Sarıyer ve Şişli ilçelerinde 7-10 Eylül tarihleri arasında uyguladığı miting, toplantı ve gösteri yasağına rağmen CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaşanan olaylarla ilgili soruşturma sürüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada halkı kışkırtıcı nitelikte paylaşımlar yaparak kişileri sokağa çıkmaya ve suç işlemeye davet ettikleri gerekçesiyle 24 kişi hakkında soruşturma başlatmıştı.

Ülkelere göre Hemşire Maaşları Belli Oldu! İşte Türkiye'nin sıralamadaki yeri...
Ülkelere göre Hemşire Maaşları Belli Oldu! İşte Türkiye'nin sıralamadaki yeri...
İçeriği Görüntüle

Savcılık çalışmalarında, şüphelilerden 14’ü yakalanarak emniyette ifadeleri alındı. Bu kişilerden 9’u adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, 7 kişinin tutuklanmasını talep etti; hakimlik kararıyla 3 kişi tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari 10 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Valilik, yasağın 7 Eylül saat 20.00’de başladığını ve 10 Eylül Çarşamba günü saat 23.59’a kadar süreceğini duyurmuştu. Bu süre zarfında, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaşanan olaylarla bağlantılı sosyal medya hesaplarıyla ilgili çalışmalar yapılmıştı.