Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında bir konuşma yaptı. Özel, "Hayatta olmayanları rahmetle, aramızda olmayan iki genel başkanımızı minnetle ve burada olan genel başkanlarımızı sevgiyle selamlıyorum" diyerek, eski genel başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu ve Altan Öymen'in toplantıya katılmadığını ifade etti. Bu durum, toplantının önemli bir detayı olarak öne çıktı.

Aday belirleme sürecine de değinen Özel, CHP'nin objektif kriterlerle hareket ettiğini vurguladı. Partinin seçmeni, örgütü ve kamuoyunun görüşlerini dikkate aldıklarını, ayrıca 3 bin araştırma yaptıklarını ve bu araştırmalar sonucunda önemli verilere ulaştıklarını belirtti. Bu açıklamalar, CHP'nin aday belirleme sürecinin şeffaflığı ve demokratik yapısına işaret etti.

AK Parti'de kamp tarihleri belli oldu AK Parti'de kamp tarihleri belli oldu

Ancak toplantının dikkat çeken bir başka noktası da tartışmalı bir ismin, Hatay adayı Lütfü Savaş'ın, Ankara'da olmasına rağmen toplantıya katılmaması oldu. Savaş'ın bu eksikliği, kamuoyunda ve parti içinde merak konusu olmaya devam etti. Bu durum, CHP'nin iç dinamiklerinde yaşanan bazı çekişmelerin yansıması olarak yorumlandı ve parti içi tartışmalara neden oldu.