Kent uzlaşısı kapsamında DEM ile yerel seçim işbirliği arayışında olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), DEM'in onayladığı ismi Prof. Dr. Ahmet Özer'i İstanbul'un Esenyurt ilçesinden belediye başkan adayı olarak gösterdi. CHP Basın Birimi tarafından yapılan açıklamada, Genel Başkan Özgür Özel'in, Güngören için ise Yüksel Yalçın'ı aday gösterdiği bildirildi.

Açıklamada, "İstanbul Güngören ve Esenyurt ilçe belediye başkan adaylarımız, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilmiştir. Ali Gökmen ve Temel Akkoçlar'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Dev şirket, saatlik ücretle çalışacak işçi alımı yapacak Dev şirket, saatlik ücretle çalışacak işçi alımı yapacak

Esenyurt'un önemli özelliklerinden biri, İstanbul'un diğer ilçelerine göre daha yoğun bir Kürt nüfusuna sahip olmasıdır. Bu durum, seçim sonuçlarını da etkilemektedir. 2018 seçimlerinde HDP, AK Parti ve CHP'nin ardından yüzde 21.95 oy oranıyla ilçede üçüncü sırada yer almıştı. 2019 yılında Esenyurt'un CHP adayı tarafından kazanılmasında HDP'nin aday çıkarmayıp destek vermesinin de önemli rolü olduğu biliniyor.

CHP'nin bu kritik ilçedeki adayını belirlemek için uzun süre beklediği ve işbirliği görüşmeleri yaptığı DEM'e bırakacağı iddiaları gündemdeydi. Ancak son karar, parti içinden yapılan değerlendirmeler sonucunda alındı.