Altın fiyatları, yeni güne yükselişle başladı. Gram altın 2 bin 34 lira seviyesinden işlem görürken, çeyrek altın 3 bin 410 liradan, Cumhuriyet altını ise 13 bin 880 liradan satılıyor.

Dünkü ons fiyatındaki düşüşe karşın dolar kurundaki artışın etkisiyle altının gram fiyatı yatay bir seyir izledi. Ancak yeni güne yükselişle başlayarak 2 bin 34 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın ise 3 bin 410 liradan alıcı bulurken, Cumhuriyet altını 13 bin 880 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise üçüncü işlem gününde de düşüş eğilimini sürdürerek şu sıralarda 2 bin 28 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD'de açıklanacak büyüme verilerinin Fed'in gelecekteki adımlarına dair sinyaller verebileceğini belirtiyorlar. Bu verinin ardından varlık fiyatlarında oynaklığın artabileceğini ifade eden analistler, bugün Euro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi ile ABD'de büyüme verilerinin yakından takip edileceğini vurguluyorlar.

İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu

Teknik olarak bakıldığında, altının ons fiyatında 2 bin 40 ve 2 bin 60 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 20 ve 2 bin 10 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğu belirtiliyor.