27 Mayıs 1957 tarihinde Kayseri'de doğan Mehmet Özhaseki, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü'ne girdi ancak, o dönemki siyasi şartlar ve öğrenci olayları sebebiyle eğitimini yarıda bırakarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Özhaseki, eğitim hayatının ardından aile şirketinde çalışmaya başladı ve 1994 yılına kadar tekstil ticareti ile uğraştı. Bu süre zarfında sosyal amaçlı vakıf ve derneklerin kuruluşunda görev aldı ve Kayseri'deki ilk aşevi faaliyetlerinde, öğrencilere karşılıksız burslar ve kış aylarında yakacak fonu gibi sosyal hizmetlerin içinde yer aldı.

23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

Siyasi Kariyeri

Mehmet Özhaseki, 1994 Türkiye yerel seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı görevine seçildi ve Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor'un eski Onursal Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı

23 Haziran 1998 tarihinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Özhaseki, bu görevini 2015 yılına kadar sürdürdü. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) milletvekili adayı olabilmek amacıyla 10 Şubat 2015 tarihinde görevinden istifa etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

2015 ve 2018 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev alan Özhaseki, bu süre zarfında önemli projelerin hayata geçirilmesine katkı sağladı. Bakanlığı süresince, çevre ve şehircilik konularında pek çok yenilikçi projeyi hayata geçirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı

2019 Türkiye yerel seçimlerinde AK Parti'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterildi ancak, seçimi Cumhuriyet Halk Partisi adayı Mansur Yavaş'ın ardından ikinci sırada tamamladı.