Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki oldu.

Meteorolojiden Açıklama: Hafta Sonuna ve Sıcaklık Değişimine Karşı Dikkatli Olmak Lazım Meteorolojiden Açıklama: Hafta Sonuna ve Sıcaklık Değişimine Karşı Dikkatli Olmak Lazım

Mehmet Özhaseki kimdir?

Mehmet Özhaseki, 25 Mayıs 1957 tarihinde Kayseri'de Kemal ve Şükran Özhaseki çiftinin çocuğu olarak doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Mezun oluşunun ardından tekstil üzerine iş yapan aile şirketinin başına geçti. 1982 yılında Neşe Özhaseki ile evlendi.

AKP'li Mehmet Özhaseki, 1994 yılına kadar tekstil ticareti ile uğraştı. Özhaseki, 1994 Türkiye yerel seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Daha sonra 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldi. Belediye başkanlığından sonra çeşitli görevlerde bulunan Özhaseki, Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak yer aldı. Özhaseki şu anda AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüyütor. Ayrıca Özhaseki, Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor eski Onursal Başkanıdır. Okan Üniversitesi'nin de Danışma Kurulu üyesidir.