Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bitlis programı kapsamında Bitlis Polisevi'nde düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluşları ve Kanaat Önderleri ile İftar Buluşması"nda önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, terörle mücadelenin başarıyla sürdürüldüğünü belirterek, Cudi, Gabar, Tekdürek ve Bestler Dereler'in terörden temizlendiğini ve buralarda artık huzur ve güvenin hakim olduğunu ifade etti.

Bir babanın en acı kaydı: Okula uğurladığı oğlunun kazasını çekti Bir babanın en acı kaydı: Okula uğurladığı oğlunun kazasını çekti

Yılmaz, Türkiye'nin her kesimine hizmet götürmek için yoğun gayret sarf ettiklerini ve yatırımlarla Türkiye'yi daha da büyütmeyi hedeflediklerini vurguladı. Ekonomik olarak Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirten Yılmaz, geçen yıl Türkiye'nin yüzde 4,5 gibi önemli bir oranda büyüdüğünü ve milli gelirin 1,1 trilyon doların üzerine çıktığını dile getirdi. Ayrıca kişi başına milli gelirin 13 bin doları aştığını aktardı.

Özellikle genç istihdamındaki artışın sevindirici olduğunu vurgulayan Yılmaz, sağlık çalışanlarından emeklilere kadar toplumun her kesiminin refahını artırmak için gayret ettiklerini söyledi. Yılmaz ayrıca, vesayet odaklarını tasfiye ettiklerini ve demokrasiyi güçlendirdiklerini belirterek, terörle mücadeledeki kararlılıkla yol aldıklarını ifade etti.

Bitlis'e yapılan yatırımların artarak devam ettiğini dile getiren Yılmaz, turizmin Bitlis'in ekonomisine önemli katkılar sağladığını ve bölgeye gelen turistlerin arttığını belirtti. Yerel seçimlere de değinen Yılmaz, hizmet odaklı bir yaklaşımla oy kullanılması gerektiğini ve AK Parti'ye verilecek her oyun ilçelerin ve ilin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu söyledi.

Programa Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ve diğer ilgililerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri, yatırımcılar ve davetliler de katıldı.