1 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe giren yeni Mobil haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesiyle ilgili bilgilere göre, tarifede önemli değişiklikler yapıldı. Yurtiçi aramaların dakikası 3 lira 12 kuruşa yükseltilirken, uluslararası aramaların dakikası ise 31 lira 35 kuruş olarak belirlendi. Hat devir ücretleri 59.83 TL, isim ve unvan değişikliği için 40.86 TL, numara değişikliği hizmetleri için ise 136.52 TL olarak belirlendi. SIM kartlarının değişikliği, garanti kapsamındaki işlemler için ücretsiz olmaya devam ederken, kayıp, çalıntı ve kullanıcı hatası sebebiyle değiştirilecek SIM kartlarında 136.52 TL ücret alınacak.

Eşinin cebinden izinsiz para alan yandı! Yargıtay'dan emsal karar Eşinin cebinden izinsiz para alan yandı! Yargıtay'dan emsal karar

Ayrıca, ayrıntılı görüşme ücretlerini faturalarında görmek isteyen kullanıcılar, her bir ayrıntı sayfası için 4 lira 9 kuruş ödemek zorunda kalacaklar. Yurtiçi SMS ücreti 2 lira 23 kuruş, yurtdışı SMS ücreti ise 5 lira 51 kuruş olarak belirlendi. Bilinmeyen numaraları arama ücreti dakikası 8 lira 84 kuruş olarak güncellendi.

Bu güncellemeyle birlikte mobil azami ücret tarifesi yıllık bazda yaklaşık yüzde 65 oranında zamlandı. Mobil operatörler Turkcell, Türk Telekom Mobil ve Vodafone, bu tarifede belirlenen ücretlerden daha yüksek bir ücret talep edemeyecekler. Tarife, yılda iki kez olmak üzere 1 Nisan ve 1 Ekim tarihlerinde güncellenmektedir.