1 Nisan'da duyurulacak olan yeni azami ücret tarifesiyle birlikte, operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarını artırması bekleniyor. Geçtiğimiz yıla kıyasla cep telefonu paket ve tarife fiyatlarında belirgin bir artış yaşandığına dair vatandaşların BTK'ya şikayette bulunduğu belirtiliyor.

Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu

BTK'nın operatörlere getirdiği tavan fiyat uygulamasının, sorunu çözmede yetersiz kaldığı görülüyor. Mobil operatörler, milyarlarca liralık satış geliri elde etmelerine rağmen bu yıl fiyatlarını enflasyonun üzerinde artırarak ücretlere yaklaşık yüzde 150 oranında zam yansıttılar.

Her yıl nisan ve ekim aylarında olmak üzere 6 ayda bir "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi" yayınlayan BTK, operatörlere konuşma ve SMS ücretlendirmesinde tavan sınırlaması getiriyor. Ancak, internet ücretleri için serbest piyasa koşulları geçerli olduğundan, operatörler esas zamlı tarifeleri genellikle internet paketleri için uyguluyorlar.

1 Nisan'dan sonra konuşma dakika ve SMS tavan fiyatlarının artırılması beklenirken, taahhüdünü uzatmak isteyenler yeni zamlı paketlerle karşılaşabilirler. Vatandaşların, zamdan etkilenmemek için yeni tarife ve paket taahhüdünü 1 Nisan'a kadar yapmaları gerektiği vurgulanıyor.

Şikayet ve ihbarda bulunmak isteyen vatandaşlar ALO 120'yi arayabilir veya https://tuketici.btk.gov.tr/ adresindeki formu doldurarak şikayetlerini kuruma iletebilirler. BTK, şikayetleri ilgili operatöre yönlendiriyor ve sorunun çözülmesini talep ediyor. Eğer sorun çözüme kavuşturulmazsa ve vatandaş aynı konuda ikinci şikayetini yaparsa, bu durum operatörlerin aleyhine işliyor ve BTK, ilgili operatörlere memnuniyetsizlik oranına göre idari para cezası uygulayabiliyor.