Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, SÖZCÜ Televizyonu'nda yayınlanan Büyük Satranç Tahtası programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Enginyurt, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini acilen İçişleri Bakanı yapacağını ilan etmesi gerektiğini belirterek, "Süleyman Soylu'nun hakkından ancak ben gelirim. Bunun diline ancak ben cevap veririm" dedi.

Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı

Cemal Enginyurt, programda yaptığı konuşmada iddialı bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi. İddiasına göre, Kılıçdaroğlu'nun onu İçişleri Bakanı olarak ataması gerektiğini belirten Enginyurt, "Süleyman Soylu'ya karşı ben çıkabilirim. Onun hakkından gelecek, gereken cevabı ancak ben verebilirim" şeklinde konuştu.

Enginyurt, açıklamalarına devam ederek Süleyman Soylu ile ilgili eleştirilerini dile getirdi. Ona göre, Soylu'nun diline ancak kendisi cevap verebilir ve hakkından gelebilir. Bu ifadelerle dikkatleri üzerine çeken DP Genel Başkan Yardımcısı, siyasi arenadaki tartışmaları hareketlendirdi.