Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu

 2009 yılında Münevver Karabulut'u İstanbul Başakşehir’deki aile evinde öldüren katil zanlısı Cem Garipoğlu, cinayetten 197 gün sonra emniyet ekiplerince yakalanmıştı. Cem Garipoğlu, 2014 yılında tutuklu olduğu cezaevinde intihar etmişti.

Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, Garipoğlu’nun intihar etmediği, kaçtığı veya kaçırıldığı iddiasıyla mezarının açılması için suç duyurusunda bulundu. Süreyya Karabulut'un suç duyurusuna ret gelirken, konuya ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç önemli açıklamalarda bulundu.

 Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok’a konuşan Bakan Tunç, baba Süreyya Karabulut'un 2022 yılında yaptığı suç duyurusuna dair herhangi bir işlem yapılması için  herhangi bir delil ortaya koymadığını bu sebeple de takipsizlik kararı verildiğini söyledi:

“Cem Garipoğlu’nun cezaevindeki ölümü üzerine Silivri Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2014’te soruşturma başlatıldığını, ölü muayenesi ve otopsi işlemlerinin uluslararası protokollere uygun şekilde yapıldığını; 2022 yılında Münevver Karabulut’un babası tarafından yapılan başvuruda da işlem yapılması için herhangi bir delil ortaya konulamadığı için takipsizlik kararı verildiğini” söyleyen Bakan Tunç, “Kamera görüntüleri, DNA testi gibi pek çok prosedür sonucunda ölen kişinin kimliğine dair herhangi bir şüphe yok. Şu an için söz konusu mezarın açılması gibi bir durum hukuken söz konusu değil”