AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemek üzere düzenlenen temayül yoklaması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın herkesin görüşünü kapalı zarfta aldığını ifade ederek, "Genel başkanımız geleneğimiz olan her türlü temayülün gerçekleşmesi, demokratik iradenin tecelli etmesi için mekanizmaların çalıştırılması talimatı verdi. Teşkilatlarımızın iradesinin görülmesi için çalışmalar yapıyoruz. Ortak bir aklı tecelli ettirmek için buradayız." dedi.

Ömer Çelik, teşkilatların hür iradeleriyle adayları belirlemek için çalıştıklarını belirterek, "Siyasi partiler halkın gündemi ile meşgul olmalıdır. Türkiye'nin en büyük partisi olarak sürekli vatandaşın sesine kulak verdik. Bu mekanizmalar güçlü şekilde çalıştırıldı." ifadelerini kullandı.

Temayül yoklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşkilat mensuplarının görüşlerini dinlediğini belirten Çelik, "Bugün itibariyle İstanbul teşkilatımızı dinledik. Demokrasimiz en büyük iradesi bu mücadeleyi vermiş siyasi hareket olarak ilk gün vatandaşın sesine nasıl kulak verdiysek, bugün de vereceğiz. Büyük demokrasi mücadelemizin bir istişaresine daha imza attık." şeklinde konuştu.