Alınan bilgiler ışığında, Çankırı’da yaklaşık olarak bir buçuk yıllık sürede vatandaşları yüksek kar sözü ile dolandırmaya yönelik saadet zinciri formunda sistem oluşturan E.T.Ç., N.Ö. Y.Ç., Y.Ç. ve S.A. isimli şahıslar, çok sayıda vatandaşı mağdur etti.

Seçil Erzan fon vurgununda gündeme düşen "ponzi" yöntemini öğrenen şahıslar, beraber işlemleri yürüterek sisteme üye girişinde bulundu. 100 milyon TL seviyesinde vatandaşları dolandırdıkları tahmin edilen şahısların Çankırı’da 8 kişiyi yaklaşık 5 milyon TL dolandırdıkları da tespit edildi.

Instagram özelliği WhatsApp’a geliyor Instagram özelliği WhatsApp’a geliyor

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Söz konusu sisteme üye olan ve kar sözüyle verdikleri paraları geri alamayan vatandaşların şikayetleri üzerine çalışma yürüten  Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili detaylı soruşturma yaptı. Ekipler tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında vatandaşları sisteme dahil ederek dolandıran şahısların E.T.Ç., N.Ö., Y.Ç., Y.Ç. ve S.A. olduğu öğrenildi. Ekipler tarafından gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı. Ekipler tarafınca uygulanan denetimlerin ardından yapının Çankırı’daki planlamasını E.T.Ç., Y.Ç. ve N.Ö. isimli şahısların yaptığı ortaya çıktı.

SAHTE KRİPTO PARALAR BULUNDU

Şüphelilerin adresinlerinde gerçekleştirilen aramalar sonucu ise suç unsuru olabilecek doküman ve dijital materyallere dekontlar, sahte madeni kripto para bulundu. Gözaltına alınan şahıslar, emniyetteki işlemlerinden sonra Çankırı Adliyesine gönderildi. Y.Ç., E.T.Ç. ve Y.Ç. yurt dışı yasağı ve imza şartıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken S.A. ve N.Ö. ise salıverildi.

Ayrıca, yapıya çok sayıda vatandaşın üye olarak mağdur oldukları ve sayılarında artış olacağı da tahmin ediliyor.