Aykırı çıkışlarıyla bilinen ünlü doktor Canan Karatay, çocukların kahve tüketimiyle ilgili kritik bir açıklama yaptı. Karatay'a göre, çocuklar Türk kahvesi içebilirler ve hatta bol bol tüketebilirler. Ancak, tüm uzmanlar tarafından da belirtildiği gibi, yetişkinlerde olduğu gibi çocukların da Türk kahvesini tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar mevcut.

ÇOCUKLAR DA TÜRK KAHVESİ İÇEBİLİR

Karatay, Türk kahvesinin çocuklara da inanılmaz faydalar sağladığını belirterek, antioksidan özellikleri sayesinde beyindeki tahribatı düzelttiği ve enerji seviyesini arttırdığı söyledi. Ancak, şekerin beyin için zararlı olduğunu söyleyen Karatay, Türk kahvesinin şekersiz olarak tüketilmesi gerektiğine özellikle dikkat çekti.

Normal miktarda içilen Türk kahvesinin yan etkilerinin olmadığını belirten Karatay, bir fincan kahvenin 50 mg kafein içerdiğini ve vücuttan kolayca atıldığını ifade etti. Türk kahvesinin uyarıcı özelliği sayesinde bir fincanı dahi beyni sinyallere karşı açık hale getiriyor ve vücuttaki enerjiyi artırmaya yardımcı oluyor.