Kadın istihdamını artırmak amacıyla hayata geçirilen bir proje kapsamında, çalışan annelere yönelik olarak evlerinde eğitimli bakıcı çalıştıranlara her ay 325 euro destek sağlanacak. Bu destek, bir yıl boyunca sürecek ve çocuk 36 aylık olana kadar en fazla 12 ay boyunca alınabilecek. Projenin ikinci fazı, haziran ayında başlayacak ve bu destekten yararlanmak isteyenlerin belirli şartları sağlamaları gerekecek.

Destek, doğum sonrası işgücü piyasasından uzaklaşan ya da hiç çalışmayan kadınların işlerine geri dönüşünü sağlamak için veriliyor. Bu kapsamda, çalışan annelere ve eğitimli çocuk bakıcılarına destek verilerek istihdam artışı hedefleniyor. Proje kapsamında toplam 7 bin kadına destek sağlanacak ve destek almak isteyenler belirli şartları sağlamalılar.

EĞİTİM BELGESİ ŞART

Destekten yararlanmak için gerekli şartları sağlayan annelerin, istihdam ettikleri bakıcının fiilen çocuğa bakıyor olması şart. Bakıcı ile ilgili aranan özellikler ise şöyle:

Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı

■ 18 yaşını doldurmuş olması
■ Anne ve çocukla aynı ilde ikamet ediyor olması
■ Anne ya da babayla birinci dereceden akraba olmaması
■ Bakıcı, anne ve babayla aynı adreste ikamet ediyorsa üçüncü derece dahil akrabalık bağı olmaması
■ 0-36 ay çocuk bakımıyla ilgili eğitimli olduğunu belgelendirmesi veya lise ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olması
■ Proje kapsamında anne olarak destek almıyor olması. Bu şartların varlığı ve destek süresi boyunca devam etmesi gerekiyor.

Destek alabilmek için İstanbul, Ankara, İzmir illerinde çocuğu ile birlikte aynı adreste ikamet eden, tam zamanlı bir işte çalışan, 0-24 aylık çocuğu bulunan ve 0-36 ay çocuk bakımı eğitimi almış bakıcı istihdam eden anneler başvurabilecekler. Ayrıca, bakıcıların da belirli şartları sağlaması gerekecek. Proje başvurularının haziran ayında e-Devlet üzerinden alınmaya başlanması bekleniyor. Bu nedenle başvurmak isteyenlerin e-Devlet şifresi edinmeleri gerekiyor. Başvurular ön başvuru şeklinde olacak ve kesin kayıt için randevular verilecek.