Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti

Sisal Şans, Milli Piyango Yılbaşı İkramiyesi'nin Kolombiya'da bir kişiye çıktığı yönündeki sosyal medya iddialarına açıklık getirdi. Şirketten yapılan açıklamada, bu iddianın asılsız olduğu ve büyük ikramiyenin Türkiye'de bir vatandaşa çıktığı belirtildi.

Büyük ikramiyenin sahibi Türk vatandaşı

31 Aralık'taki Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde, 400 milyon TL'lik büyük ikramiye, Milli Piyango Online üzerinden alınan bir tam bilete isabet etti. Kazanan talihli, İstanbul'da yaşayan ve 1969 doğumlu bir erkek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak tanımlandı. Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereğince, talihlinin kimliği konusunda daha fazla bilgi verilmesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

Kolombiya iddiası gerçek dışı

Sisal Şans, "İkramiyenin Kolombiya'ya çıktığı" şeklindeki iddiaların tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Milli Piyango Online'da üyelik için T.C. kimlik numarasının verilmesinin zorunlu olduğunu ve bu bilginin MERNİS üzerinden doğrulandıktan sonra üyelik açılabileceğini belirtti. Şirket, üyelerin oyun oynamaları ve ikramiye ödemeleri alabilmeleri için Türkiye bankalarında hesap sahibi olmalarının yasal bir zorunluluk olduğuna da dikkat çekti, ikramiye ödemelerinin de üyelerin Türkiye'deki banka hesaplarına yapıldığını açıkladı.