Yıllardır global pazarda kendini kanıtlamış Çin'in dev otomobil üreticisi Changan, Türkiye pazarına iddialı bir giriş yapıyor. Yaz aylarında satışa sunulacak olan Lumin Corn modeli, elektrikli otomobil pazarında rekabeti kızıştıracak.

Lumin Corn'un Öne Çıkan Özellikleri

Lumin Corn, 3 kapılı mini otomobil formatıyla Smart'ın iki kişilik otomobillerini andıran bir tasarıma sahipken, boyut olarak Citroën Ami'den daha büyük ve daha üstün özelliklere sahip. 41 beygir gücündeki elektrik motoru ve 13-18 kWh kapasiteli lityum polimer pilleriyle dikkat çeken Lumin Corn, maksimum 101 km/saat hıza ulaşabiliyor. Araç, en kötü şartlarda 220 km, ideal şartlarda ise 300 km menzile sahip.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ya Rab Kahhar isminle Netanyahu ve siyonistleri kahru perişan eyle Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ya Rab Kahhar isminle Netanyahu ve siyonistleri kahru perişan eyle

Fiyatlandırma ve Lansman

Elektrikli otomobilin en basit paketinin fiyatının 7,000 dolar olması beklenirken, Türkiye'de gümrük vergisi, ÖTV ve KDV dahil olmak üzere 450 bin TL gibi rekabetçi bir fiyatla satışa sunulması planlanıyor. Changan'ın Türkiye'deki lansmanı, yılın ikinci yarısında gerçekleştirilecek.