Hava sıcaklıkları ülkemizde hızla yükseliyor ve Akdeniz, Ege ve özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi için ciddi uyarılar yapılıyor. Uzmanlar, özellikle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
 

Antalya'da termometreler 50 dereceyi göstererek şaşırtıcı bir sıcaklık kaydediyor. Ancak uzmanlar, hafta ortasında ülkenin batı ve güney kesimlerinde yılın en sıcak gününün yaşanmasını tahmin ediyorlar.

Çarşamba günü ülkenin batı ve güney kesimlerinde, perşembe günü ise iç kesimlerde yılın en sıcak günleri yaşanacak. Bu günlerde sıcaklıklar 40-45 derece arasında seyredecek. Ancak cuma günü, batı ve kuzeybatı bölgelerinden başlayarak hava sıcaklıklarında yaklaşık 10 derece düşüş yaşanması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, güney ve batı bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini, iç kesimlerde ise birkaç derece düştüğünü ifade ediyor. Salı gününden itibaren batı kesimlerinden başlayarak hava sıcaklıklarının ülke genelinde 5 ila 10 derece artmasını beklediklerini açıkladı.

Çarşamba günü İstanbul'da 37, Antalya'da 42, İzmir'de 43 derece sıcaklık beklendiği belirtiliyor. Perşembe günü ise Ankara'da hava sıcaklığının 39 derece olması tahmin ediliyor.

Emekliler dikkat! Bunu yapmayan bayram ikramiyesi alamayacak Emekliler dikkat! Bunu yapmayan bayram ikramiyesi alamayacak

Uzmanlar, sıcaklıkların artması nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların saat 11.00 ila 16.00 arasında açık alanda bulunmamaları konusunda uyarıda bulundular.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde ise yağış bekleniyor. Bu bölgelerde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak ve öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği ifade edilidi.