Trabzon'da hafta sonu etkili olan karlı ve buzlu hava, pazartesi günü taşımalı eğitime bir gün ara verilmesine neden oldu. Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, il genelindeki mahalle yollarının açık olduğu ancak meteorolojik raporlara göre gece saatlerinde buzlanma riski bulunduğu belirtildi.

Galatasaray'da Dursun Özbek yeniden başkanlığa aday Galatasaray'da Dursun Özbek yeniden başkanlığa aday

Açıklamada, "İlimizde gerçekleşen olumsuz hava şartları sonrası tüm mahalle yollarımız açık durumdadır. Ancak meteorolojik raporlar doğrultusunda bu gece buzlanma riski bulunduğundan ilimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 15 Ocak 2024 Pazartesi günü sadece taşımalı eğitim yapan öğrencilerimiz için eğitime bir gün ara verilmiştir." denildi.

Ayrıca, aynı gün engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı bildirildi. Trabzon Valiliği, vatandaşların güvenliği ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek adına alınan bu kararın geçici olduğunu ve meteorolojik durumun değerlendirilerek gerekli açıklamaların yapılacağını ifade etti.