Meteorolog Şahbaz'ın değerlendirmesine göre, Türkiye genelinde bu hafta boyunca yağışlı bir hava hakim olacak. Şahbaz, yağışların genellikle sağanak formunda olacağını ve iç kesimlerde yüksek bölgelerde karla karışık yağmurun kendini göstereceğini ifade etti. Çarşamba gününden itibaren yağışların etkisini azaltacak, ancak genişleyeceğini belirtti. Cuma ve cumartesi günlerinde, özellikle Karadeniz'e kıyısı olan bölgelerde yağış bekleniyor.

MEB'den 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması: Başvurular Yarın Başlıyor MEB'den 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması: Başvurular Yarın Başlıyor

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların bu hafta içerisinde hissedilebilir derecede azalmasını ve mevsim normallerinin altına düşmesini öngören Şahbaz, iç kesimlerde kar yağışı olabileceğini ancak büyük şehirlerde kar yağışının beklenmediğini belirtti. Ankara'da çarşamba günü yüksek kesimlerde kar yağışı beklendiğini söylerken, İstanbul ve İzmir'de ise yağışlı günlerin yaşanacağını, özellikle İstanbul'un Çatalca gibi yüksek kesimlerinde karla karışık sağanak görülebileceğini vurguladı.

Şahbaz, yurdun batı kesimlerinde yağışlı hava etkisinin sadece 2 gün süreceğini, ancak Doğu Anadolu'da uzun süreli yağışların devam edeceğini öngördü. Bu hafta boyunca genel olarak yağışlı bir hava beklenirken, sıcaklıkların düşmesiyle birlikte kar yağışının iç kesimlerde etkili olabileceğini belirtti.