Ege Profil Ticaret ve Sanayi Şirketi A.Ş. hissesi EGPRO'da temettü avansı ödemesi gerçekleştirecek. EGPRO hissesinin temettü ödemesi hangi gün? İşte detaylar...

c temettü ödemesi 14 Eylül Perşembe günü gerçekleştirelecek. Ege Profil Ticaret ve Sanayi Şirketi A.Ş. (EGPRO) hissesinin hisse başı temettü tutarı 1,4299999 TL olacakken temettü verimi ise %1,06 olarak belirlendi.

Ege Profil Ticaret ve Sanayi Şirketi A.Ş. (EGPRO)

Ege Profil 1981 yılında Namık Mazhar Zorlu ve Oğulları Plastik Profil Sanayii Kollektif Şirketi unvanıyla kurulmuştur. 1982 yılında unvan değişikliği ile bugünkü halini almıştır. 1993 yılında şirketin hisseleri halka arz edilerek, BİST’te işlem görmeye başlamıştır. 2000 yılında Ege Profil hisselerinin %47’si Mazhar Zorlu Grubu tarafından Dünya’nın en büyük PVC Profil üreticilerinden olan Belçikalı Deceuninck Grubu’na satılmıştır. 2001 yılında Mazhar Zorlu Grubu şirketin ilave % 30’luk hisselerini Deceuninck Grup’a satmış ve Deceuninck Grup da %21’lik kısmını BİST’ten satın alarak, şirketin %97,54’lik kısmına sahip olmuştur. 2004 yılında şirket ile Pilsa A.Ş. arasında imzalanan sözleşmeyle, Winsa ticari markası adı altında yürütülen tüm faaliyetler Ege Profil bünyesine devir olmuştur. Aralık 2017’de Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş. devrolma sureti ile Ege Profil ile birleşmiş, kullanılan ayrılma hakları sonrası Deceuninck Grup payı %95,82’ye ulaşmıştır. Şirketimiz hakim ortağı Deceuninck Grup, sonraki dönemde sahip olduğu Ege Profil Ticaret ve Sanayi A.Ş. paylarının borsada işlem gören nitelikteki, halka açık, hamiline paylardan; fiili dolaşım oranını arttırmak gayesi ile Borsa İstanbul A.Ş.’de satış yapmıştır. Rapor tarihi itibari ile Deceuninck Grup payı %88,32 olup hisseleri Yıldız Pazar’da işlem görmektedir.