Borsa yatırımcıları dikkat! Bayram öncesi nakde dönmek isteyenler için son fırsatlar

Borsa İstanbul'daki işlemlerin takas tarihleri, Ramazan Bayramı nedeniyle değişiyor. Yarınki işlemlerin takası 15 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek. Salı günü ise pay piyasaları yarım gün açık olacak.

Borsa İstanbul Pay Piyasaları'nda işlemler "T+2"de gerçekleştiği için, bugün yapılan işlemlerin tahsilat ve ödemeleri pazartesi günü yapılacak. Yarın işlem yapan yatırımcıların tahsilat ve ödemeleri ise 15 Nisan'a kadar ertelenecek.

Gelecek hafta pazartesi ya da arife günü gerçekleştirilen işlemlerin nakit gerçekleşmesi için ise 16 Nisan Salı günü beklenmeli.

Uzun bayram tatili öncesinde nakde dönmek isteyen yatırımcıların satışlarının, Borsa İstanbul'da devam eden satışlarda etkili olabileceği belirtiliyor.

TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor

Bayramlar, Türkiye'de nakit talebini artıran dönemler olduğu için borsada kredili işlem yapan yatırımcılar, uzun tatil döneminde faiz ödememek için pozisyonlarını sınırlayabilirler.

BIST 100 endeksi hafta başından bu yana yaklaşık yüzde 1,4 geriledi ve şu sıralarda önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,8 üzerinde 9.020 puanda bulunuyor.

Arife günü Borsa İstanbul'da işlemler 12.40'a kadar gerçekleştirilebilecek. Pay Piyasaları saat 09.40'ta açılacak ve sürekli müzayede işlemleri 10.00 ila 12.30 saatleri arasında yapılacak. Kapanış seansı ise saat 12.30 ile 12.40 arasında gerçekleştirilecek.

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda ise arife günü işlemler saat 09.20'de başlayacak ve saat 12.40'ta sona erecek.

Borçlanma Araçları Piyasası'nda repo karşılığı menkul kıymet bildirimi hariç, salı günü aynı gün ve ileri valörlü işlemler 11.30'a, repo karşılığı menkul kıymet bildirimi aynı gün valörlü işlemler ise saat 11.50'ye kadar yapılacak.