Bakan Özhaseki: Eğitimin önemi büyük Bakan Özhaseki: Eğitimin önemi büyük

Borsa İstanbul, haftaya olumlu bir başlangıç yaparak yükselişle açıldı. BIST 100 endeksi, yüzde 1,42'lik artışla 8.228,49 puandan işlem görmeye başladı. Bankacılık endeksi yüzde 1,83, holding endeksi ise yüzde 1,44 artış kaydetti.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazanan yüzde 2,73 ile ulaştırma sektörü olurken, tek gerileyen ise yüzde 0,47 ile menkul kıymet yatırım ortaklıkları sektörü oldu.

Cuma günü, Borsa İstanbul'da yaşanan satıcılı seyir sonucunda BIST 100 endeksi, yüzde 1,77 oranında değer kaybederek 8.113,30 puandan kapandı.

Küresel pay piyasaları ise İsrail-Filistin çatışması ve ABD ile Çin arasındaki gelişmeler nedeniyle yeni haftaya negatif bir seyirle başladı. Bu hafta, yatırımcıların odak noktası, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın perşembe günü yapacağı açıklamalar oldu. Fed üyelerinin yapacakları sözlü yönlendirmeler de piyasaların hareketlenmesine neden olabilir.

Artan jeopolitik risklerin, varlık fiyatlarını etkilemeye devam ettiği bir dönemde, endişeler enflasyonla mücadeleyi de aksatabilir. Piyasa analistleri, Fed'in politika faizini sabit tutma olasılığının yüksek olduğunu tahmin ediyor.

Bugün yurt içinde yeni konut satışları ve bütçe dengesi verileri takip edilirken, yurt dışında ise New York Fed imalat endeksi ile İsrail-Filistin çatışmasına dair haber akışı yakından izleniyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.250 ve 8.400 seviyeleri direnç, 8.080 ve 7.900 puanlar ise destek olarak göz önünde bulunduruluyor.