Borsa İstanbul, yeni haftaya rekor seviyeden başladı. BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününde yüzde 1,06'lık bir artışla 8.141,33 puanla rekor bir seviyede açılış yaptı. Önceki kapanışa göre 85,21 puanlık artış yaşandı. Bankacılık endeksi yüzde 1,26 artış gösterirken, holding endeksi de yüzde 0,96 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanan yüzde 2,08 ile madencilik oldu, tek gerileyen ise yüzde 0,16 ile spor sektörüydü.

Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş

Borsa İstanbul'daki bu pozitif açılışta, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın yılın geri kalanında faiz artırımına gitmeyeceği beklentilerinin güçlenmesi ve Çin'in ekonomiyi destekleyici adımları etkili oldu. Ayrıca, yurt içinde enflasyon verileri yakından takip ediliyor.

Analistler, ABD'de açıklanan verilerin faiz oranlarının zirveye yaklaştığına dair sinyaller verdiğini belirterek, Fed'in eylül toplantısında politika faizini sabit tutma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Çin ekonomisinin toparlanmasının hala kırılgan olduğunu belirten analistler, bu nedenle Çin politika yapıcılarının ek teşvik önlemleri açıklamasının beklendiğini ifade etti.

Bugün içeride enflasyon verilerinin yanı sıra, yurt dışında Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın konuşmasının izleneceği belirtiliyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.200 ve 8.300 seviyelerinin direnç, 8.100 ve 8.000 puanın ise destek konumunda olduğu ifade ediliyor. Ayrıca, Fitch Ratings'in Türkiye için yayınlayacağı değerlendirme raporu da yakından takip edilecek.