Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 2,28'lik bir yükselişle 9.363,89 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,74 ve holding endeksi yüzde 2,01 artış kaydederken, tüm sektör endeksleri kazandırdı, en fazla yükselen sektör ise bankacılık oldu.

Cuma günü alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yüzde 1,12 değer kazanarak 9.155,32 puandan günü tamamlamıştı.

Analistler, küresel pay piyasalarının ABD enflasyon verilerinin açıklanacağı haftaya negatif seyirle başladığını belirtirken, yurt içinde ise sanayi üretimi ve cari açık verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini ifade etti.

Öte yandan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü de "durağan"dan "pozitif"e çıkardı. Fitch Ratings'in açıklamasında, not artırımının Türkiye'nin uyguladığı politikaların dayanıklılığına ve etkinliğine olan güvenin artmasından kaynaklandığı belirtildi.

MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı

Bugün yurt dışında veri gündeminin sakin olduğunu belirten analistler, yurt içinde ise iş gücü istatistikleri ve ticaret satış hacim verilerinin takip edileceğini ifade etti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.400 ve 9.500 puanın direnç, 9.300 ve 9.200 seviyelerinin destek konumunda olduğu kaydedildi.