Bugün Borsa İstanbul'da işlemler, yükselişle başladı. BIST 100 endeksi güne yüzde 0,61'lik bir artışla 8.797,54 puandan başladı. Açılışta endeks, önceki kapanışa göre 52,95 puan ve yüzde 0,61 değer kazanarak 8.797,54 puana yükseldi.

Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti

Bankacılık endeksi yüzde 0,54, holding endeksi ise yüzde 0,35 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,45 ile ulaştırma sektörü olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 1,24 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Dünkü satıcılı seyrin ardından, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yüzde 1,31 değer kaybıyla günü 8.744,58 puandan tamamlamıştı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimi konusunda acele etmeyeceklerini, ancak "bu yılın bir noktasında" bunun muhtemelen uygun olacağını belirtmesinin ardından pozitif bir seyir izlendiğini ifade etti. Bugün ise Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı takip edilecek.

Geçtiğimiz gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma adımları kapsamında, kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık tesis edilmesi kararı alındı. Bu kararla, kredilerin aylık yüzde 2 büyüme oranını aşan kısmı için TL cinsinden zorunlu karşılık 1 yıl süreyle bloke olarak tutulacak.

Analizlere göre, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ECB faiz kararı ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının yanı sıra yoğun veri gündemi takip edilecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.700 ve 8.600 seviyelerinin destek, 8.900 ve 9.000 puanın ise direnç konumunda olduğu belirtiliyor.