Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne rekor seviye olan 8.993,12 puandan başladı. Endeks, açılışta önceki kapanışa göre yüzde 0,48 oranında artarak 43,33 puan kazanç elde etti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,25 ve holding endeksi yüzde 0,49 artış kaydederken, sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,24 ile finansal kiralama faktoring olurken, tek kaybettiren yüzde 0,11 ile sigorta sektörü oldu.

Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,21 değer kazancıyla 8.949,79 puandan tamamlayarak kapanış rekoru kırdı. Endeks, en yüksek seviyesini de 8.990,37 puana taşıdı.

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD'de açıklanan verilerin güçlü ekonomik duruşa işaret etmesi ve şirket karlılıklarının beklentileri aşmasıyla risk iştahının güçlü seyrettiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni Başkanı Fatih Karahan'ın ilk "Enflasyon Raporu" toplantısında parasal sıkılığın fiyatlama davranışlarına yansımasının güçlü olduğunu ifade ettiğini aktardılar.

Ücretsiz Doğal Gaz Desteği Sona Mı Erdi? Bakanlıktan Açıklama Geldi Ücretsiz Doğal Gaz Desteği Sona Mı Erdi? Bakanlıktan Açıklama Geldi

Öte yandan, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), enflasyon muhasebesi uygulamasına yönelik düzenlemeler yaptı. Bu düzenlemeyle 9 aylık bilançolarla halka açılacak şirketler için 15 gün ek süre verilirken, Kurul, Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ'nin halka arzına da onay verdiğini bildirdi.

Analistler, bugün yurt içinde sanayi üretimi verilerinin yanı sıra yurt dışında Almanya'da enflasyon verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.000 ve 9.140 puanın direnç, 8.900 ve 8.800 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu kaydettiler.