Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardımlar Koordinatörü Martin Griffiths, İsrail-Filistin çatışmasının Gazze Şeridi'nde yarattığı yıkım ve acıları değerlendirdi ve "Korkarım en kötüsünü henüz görmedik." dedi.

7 Ekim tarihinde İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırıların ardından İsrail ve Gazze'deki ailelerin büyük bir acı ve yıkımla karşı karşıya olduğunu belirten Griffiths, Gazze'de yaşanan olağanüstü zorlukları vurguladı. Elektrik, su, gıda ve yakıt gibi temel ihtiyaçların karşılanamadığını ve hastanelerde ilaçların azaldığını ifade etti.

Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil

Gazze'deki durumu daha da vahimleştiren, mahallelerin yerle bir edilmiş olmasıydı. Griffiths, "Gazze'deki kritik durum hızla yaşanmaz hale geliyor." ifadesini kullanarak bölgedeki çatışmanın daha fazla yayılma riskine karşı uyardı.

Sivillerin ve sivil altyapının korunması gerekliliğini vurgulayan Griffiths, geçen haftanın bir insanlık sınavı olduğunu ancak bu sınavın başarısız olduğunu dile getirdi. Gazze Şeridi'nden çıkmaya çalışan sivillerin hedef alındığı videoların da dehşet verici olduğu ve çok sayıda can kaybı ve büyük yıkıma neden oluyor.