Birleşmiş Milletler raportörleri tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in 31 Ekim gecesi Gazze'nin kuzeyinde yer alan Cibaliye Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısı sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği veya yaralandığı vurgulandı. Rapor, "İsrail'in Cibaliye Mülteci Kampı'na yönelik hava saldırısı, uluslararası hukukun cüretkar bir ihlalidir ve bir savaş suçudur" ifadesini kullandı.

Gazze'deki insani kriz artıyor:

Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar

Birleşmiş Milletler'in değerlendirmesinde, Gazze Şeridi'nin mevcut insani durumuyla ilgili endişeler arttığı belirtildi. "Gazze'deki durum, felaket seviyesinde bir kritik eşiğe ulaştı" denilen açıklamada, bölgedeki 2 milyondan fazla kişinin temiz içme suyuna erişimde zorluk yaşadığına dikkat çekildi. Ayrıca, Gazze'de gıda, su, ilaç, yakıt ve temel ihtiyaç malzemelerine olan ciddi ihtiyaç ve potansiyel sağlık tehditleri konusunda da uyarılar yapıldı.

BM'den İsrail'e çağrı:

MM raportörlerinin açıklamasında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına son vermesi ve bölgedeki insani krizi sonlandırmaya yönelik adımlar atması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, "İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ni yok etme planlarına karşı yapılan çağrıları reddetmesi nedeniyle büyük hayal kırıklığı duyduğumuzu" belirtildi. Ayrıca, "Filistin halkının ciddi bir soykırım riski altında olduğuna inanıyoruz. Harekete geçmenin tam zamanı" denilerek İsrail ve müttefiklerine harekete geçmeleri için çağrı yapıldı.