Pencap Eyaleti'nde kırmızı göz hastalığının hızla yayılması üzerine yetkililer harekete geçti. Özellikle çocukları hedef alan bu salgın, eyalette büyük tedirginlik yaratıyor. Eğitim kurumları, salgının yayılmasını önlemek amacıyla pazartesi gününe kadar tatil edildi.

Bakan Naqvi'nin Ziyareti ve Gözlemleri

Bakan Mohsin Naqvi, eyaletteki bir okulu ziyaret etti ve durumu yerinde inceledi. Bakan Naqvi, ziyaretin ardından, neredeyse her sınıfta 5-6 çocuğun bu hastalıktan muzdarip olduğunu belirterek durumu "şoke edici" olarak nitelendirdi. Yetkililer, okulların pazartesi günü açılacağını ve durumun yakından takip edileceğini ifade etti.

Vaka Sayıları ve Salgının Boyutları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarrruf açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarrruf açıklaması

Pencap Eyalet Sağlık Yetkilileri, eyaletteki vaka sayılarının hızla arttığını belirtti. Bir gün içinde 13 bin yeni vaka tespit edilirken, bir hafta içerisinde vaka sayısı 40 bini aştı. Eylül ayı boyunca bölgede toplamda 86 bin 133 kırmızı göz vakası kaydedildi.

Kırmızı Göz Hastalığı Nedir?

Konjonktivit, gözün ince dokusunun iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Bakteriyel, viral veya alerjik reaksiyonlar sonucu meydana gelebilir. Hastalık, gözlerde kızarıklık, yanma, kaşıntı ve akıntı gibi semptomlara neden olur. Özellikle çocuklar üzerinde etkili olan bu hastalık, salgın boyutlarına ulaşabilir.