Denizli'de akaryakıt fiyatlarındaki artış, sosyal güvenlik primlerindeki yükseliş ve diğer giderlerdeki artışlar, ulaşım sektöründe zamlı tarife uygulanmasına sebep oldu. Belediye otobüsü, minibüs ve taksi tarifelerine yapılan zamlar, 1 Ağustos itibarıyla yürürlüğe girecek. Minibüs ücretlerine yüzde 75, otobüs ücretlerine yüzde 86'dan fazla zam yapılacak. Taksi ücretlerinde ise kilometre başına yüzde 50 zam uygulanacak.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın özellikle minibüs esnafını etkilediği ve maliyetleri karşılamadığı gerekçesiyle minibüs sivil ücretinin 8 liradan 14 liraya, öğrenci ücretinin ise 6 liradan 12 liraya çıkarıldığı belirtildi. Belediye otobüslerindeki sivil ücreti 5 lira 75 kuruştan 10 lira 75 kuruşa, öğrenci ücreti ise 3 lira 90 kuruştan 6 lira 90 kuruşa yükseltildi.

MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı

Taksi ücretlerinde de kilometre başına yapılan zamla birlikte 10 lira olan taksimetreler, 1 Ağustos'tan itibaren 15 lira olarak işlem görecek.

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Semerci, zamlı tarifelerin, artan maliyetler nedeniyle şoför esnafını zor durumda bıraktığını ifade etti. Akaryakıt fiyatlarındaki artış, sosyal güvenlik primleri ve trafik sigortasındaki yükseliş gibi giderlerin şoför esnafını olumsuz etkilediğini belirten Semerci, esnafın dayanamaz hale geldiğini ve mecburen tarife zammı yapmak zorunda kaldığını açıkladı. Ulaşım sektöründeki bu zorlu süreçten umutlu bir şekilde çıkılması temennisinde bulundu.