Dünyanın sayılı zenginlerinden Bill Gates yaptığı her açıklamada gündeme bomba gibi düşüyor. 

Hindistan'da gerçekleştirilen 5. Ramnath Goenka Anma Konferansı'na katılımcı olarak katılan  Microsoft'un kurucusu Bill Gates çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Bill Gates yaptığı açıklamada iklim değişikliğinin ilerleyen senelerde tek önemli konu olacağını belirterek bunun çözümü için atılan bir teoriye sert karşı çıktı. 

Hindistan'da belli başlı dini gruplar inançları gereği vejetaryanlar. 5. Ramnath Goenka Anma Konferansı'nda iklim değişikliğini önlemek için besi hayvanlarının karbon salımını engellenmesi gerektiği ve bunun da herkesin vejetaryan olunması gerektiği yönünde bir teori atıldı. Microsoft'un kurucusu Bill Gates ise buna karşı çıktı. Bill Gates, dünyadaki herkesin vejetaryan olmasının imkansız olduğunu buna örnek olarak Amerikan vatandaşlarının buna hiç yanaşmayacağını bildirdi. Ayrıca Amerikan vatandaşlarının enerji tüketiminde tasarrufa gidebilirken Hindistan vatandaşlarının gitmeyip daha fazla enerji harcamasının haksızlık olacağını belirterek durumun her geçen gün daha kötüye gittiğini belirtti. Bill Gates sera gazı salımının büyük sorumlusunun gıda tüketim sektörü olduğunu altına çizerek bu oranın yüzde 35 olduğunu belirtti. 

Bill Gates'in açıklaması şöyle: "İklim hareketlerinde, 'Hey, çok fazla tüketiyoruz' ve 'Hey, belki de artık seyahat etmemeliyiz' diyebilirsiniz. Her yıl biraz daha kötüye gidiyor. Ancak düzeltilmesi en zor şeylerden biri, çünkü dünya genelindeki modern ekonomiler yoğun enerji tüketiyor ve bu enerjinin yüzde 80'iden fazlası hidrokarbonların yakılmasından elde ediliyor. Etin karbon ayak izi oldukça yüksek. Nature Food dergisinde yayınlanan 2021 tarihli bir araştırmaya göre, dünyadaki gıda sistemleri toplam küresel insan kaynaklı sera gazlarının yaklaşık yüzde 35'inden sorumlu ve bunun yüzde 57'si hayvansal gıdalarla, yüzde 29'u ise bitkisel gıdalarla ilişkili." dedi.